Noa uit groep 5 heeft behoefte om met iemand te chatten!
#daardoejijhetvoor

Opleidingen
die je kunt volgen

in Midden-Limburg

Is het primair onderwijs iets voor jou? En wil je een opleiding in het onderwijs volgen? Hieronder vind je alle opleidingen bij jou in de buurt die jij kunt volgen.

Ook vind je hier informatie over Open Dagen en informatie bijeenkomsten. Zit er een opleiding bij die jou leuk lijkt? Neem dan gerust contact op met de opleiding of ga naar een Open Dag of informatie bijeenkomst. Zij helpen je graag een goede keuze te maken.

Hogeschool Zuyd locatie Sittard

Lesgeven is veel meer dan kinderen leren lezen en rekenen. Een goede leraar geeft kinderen de ruimte om keuzes te maken en daagt ze uit om het allerbeste uit zichzelf te halen. Tijdens je studie kun je de theorie direct in praktijk brengen op ‘jouw’ opleidingsschool. Hierbij word je begeleid door docenten van de opleiding en door leerkrachten van de basisschool waar jij 40% van je tijd lid van het team bent. 

De Nieuwste Pabo
De Nieuwste Pabo is een samenwerking tussen de pabo’s van Zuyd Hogeschool en Fontys Hogescholen. Het lesprogramma van de opleiding is samen met basisscholen in Limburg ontwikkeld.

Fontys Pabo Venlo en Eindhoven

Wil jij het verschil maken voor kinderen? Ben je ondernemend, sociaal en creatief? En heb je een brede interesse in verschillende vakgebieden? Dan is de opleiding Leraar Basisonderwijs echt iets voor jou.

Bij de opleiding leraar basisonderwijs staat jouw ontwikkeling centraal. We dagen je uit om je talenten te ontdekken, om jezelf én de kinderen te laten groeien. De opleiding Leraar Basisonderwijs kan bij Fontys op verschillende locaties gevolgd worden. De een is wat groter, de ander kleiner, maar ze worden allemaal gekenmerkt door veel persoonlijke begeleiding en een goede sfeer. Inschrijven voor onze vestiging in Veghel is niet meer mogelijk. Meer informatie hierover lees je hier.

Naast de reguliere pabo opleiding, bieden we diverse afstudeerrichtingen aan, waarmee je je kunt specialiseren. Tot slot wordt de opleiding Leraar Basisonderwijs ook aangeboden in deeltijd of als zij-instroomtraject en is het mogelijk om in februari te starten.

Hogeschool de Kempel Helmond

Wat we doen bij De Kempel? Heel simpel: we leiden je in vier jaar tijd op tot een leraar met lef. En we zorgen ervoor dat je na de pabo een nog betere versie van jezelf als leraar wordt. Wij dagen je uit om jouw eigen(wijze) keuzes te maken en continu te zoeken naar mogelijkheden om het onderwijs beter te maken. Op die manier heb je straks alles in huis om het maximale uit de kinderen in je klas te halen. Jij bent die inspirerende leraar die ervoor zorgt dat ze niet naar school ‘moeten’, maar willen!